Kassa

In de serie bespaartips: auto delen met je buren

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Buren moet je te vriend houden, je weet maar nooit waarvoor je ze nodig hebt. Kopje suiker, bakje koffie… Clarieke Riet, Mart Barsingerhorn en Peter Oosterhof uit Noord-Holland hebben een wel heel bijzondere buurtband: ze delen samen een auto.
Een buurtauto bespaart een hoop geld, zeggen de deelnemers tevreden. Zelf een wagen kopen en onderhouden, kan behoorlijk in de papieren lopen. Met dit initiatief lappen ze het geld met z’n allen bij elkaar. Iedere deelnemer betaalt 10 euro abonnementskosten per maand. Daarnaast betalen ze per rit: 2 euro per uur voor het lenen van de auto en de benzinekosten van 19 cent per kilometer. Dat is alles. 
Clarieke Riet is een buurtautorijder van het eerste uur. Zij gebruikt ‘m met het hele gezin, twee volwassenen en vijf kinderen. Als ze de auto nodig heeft, kijkt ze op de website of-ie beschikbaar is en vervolgens maakt ze met één muisklik een reservering. 
 
Zijn er dan helemaal geen nadelen? “Je moet van tevoren plannen”, erkent Peter Oosterhoff. “Daar moet je rekening mee houden.” En voor vakanties is het voordeliger om een auto te huren bij een verhuurbedrijf.
Daar trekt het gezin Riet zich overigens niets van aan. Zij zijn zelfs met de buurtauto naar Tsjechië op vakantie geweest.  
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!