Kassa

In de serie bespaartip: Koken met kliekjes

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Hoe kun je geld besparen in deze periode van crisis. Puck Kerkhoven tovert elk etensrestje om in een super de luxe diner.
Een gemiddeld gezin gooit per jaar 17 kilo brood, 13 kilo fruit, 16 kilo groenten, 36 liter zuivel, 9 kilo vlees en vleeswaren en 41 eieren weg.
Doodzonde vindt culinair-journaliste Puck Kerkhoven. “Je kan met deze kliekjes zoveel meer doen. Mijn bespaartip is: gooi minder weg, dat scheelt ruim 330 euro per jaar!”
Het belangrijkste voor je boodschappen gaat doen is dit: 
- Kijk in de koelkast of voorraadkast wat je nog hébt
- Bedenk wat je wilt gaan eten en maak een lijstje
- Laat je niet verleiden door aanbiedingen die je eigenlijk niet nodig hebt of het kopen van te grote verpakkingen
- Koop het hele product. Dus koop een hele prei, ui of paprika in plaats van een zak met voorgesneden groente. Dit is véél goedkoper en veel langer houdbaar.
Verder kun je producten vaak langer gebruiken dan de tenminste houdbaarheidsdatum. Dit geldt zeker voor rijst, pasta en sommige vleeswaren. Dus gooi niet klakkeloos alles weg als iets over de datum is! Bij twijfel ruiken en proeven. Vertrouw op je neus en je ogen. Pas op met spullen die snel bederven zoals filet americain, eieren en kip. Neem daarmee geen risico. En je kunt vlees en vis invriezen, zodat het langer goed blijft. En bewaar kliekjes in de koelkast.
Meer recepten van Puck Kerkhoven kunt u hier vinden:  http://www.puckkerkhoven.nl/
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!