Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

In de rij voor sneakers van Zeeman

31 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
zeeman-930x520
Het is vrijdagochtend druk in Amsterdam bij de pop-upstore van de Zeeman pal naast het Rijksmuseum. Reden: een sneaker. Of eigenlijk twee sneakers: een dure (in een beperkte oplage van 500, voor 200 euro) en een goedkopere (grotere oplage van 20.000 stuks, voor 12 euro 99). Ook op Marktplaats wordt de sneaker al aangeboden, voor prijzen die oplopen tot 350 euro per paar.
De winkelketen ontwikkelde de twee verschillende schoenen omdat het bedrijf zich afvroeg waarom sneakers zo duur moeten zijn, aldus een woordvoerster. Ze werden op twee manieren gemaakt, verscheept en in de markt gezet. Voor de 'dure' werd de aanpak overgenomen van de dure merken uit de fashion- en sneakerindustrie. "We maakten een uniek en opvallend ontwerp, als echt fashionstatement." Bij de 'goedkope' variant ging vervoer, ruim gepland en voor de laagst mogelijke kosten, over zee. En er werd geen dure reclame ingezet, "maar alleen een duidelijke productfoto".

Influencers

Daarbij werden ook influencers en social media ingezet. Online via een zogenoemde raffle (loting) werden de eerste 150 verkocht. Daarvoor schreven 10.000 mensen zich in. De overige 350 stuks zijn verdeeld over twee pop-upstores, in Amsterdam en Antwerpen.

Eenvoudig

De basic sneaker werd op een gewone Zeeman-manier gemaakt, aldus marketingmanager Caroline van Turennout. "Ze zijn allebei in hetzelfde land, China, gemaakt in dezelfde soort fabrieken op dezelfde manier. We vonden het leuk om te laten zien dat als je alles eenvoudig houdt, je op die lage prijs kunt uitkomen. Dat de meerprijs dus komt uit alles eromheen." ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!