Kassa

In de loop van de dag al lege schappen bij de Albert Heijn door staking

  •  
24-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5671 keer bekeken
  •  
albert heijn supermarkt 930x520

Twee van de zes distributiecentra van de Albert Heijn liggen plat wegens een staking. Het gaat om de distributiecentra in Zwolle en Geldermalsen. De klant zal waarschijnlijk deze maandag al legen schappen aantreffen in de Albert Heijn. De supermarktketen verwacht dat bepaalde producten vandaag al niet meer zullen worden bijgevuld.

Het verschilt per winkel welke producten het eerste opraken

Welke producten het eerste op dreigen te raken, is volgens een woordvoerster van Albert Heijn nog lastig te zeggen. Het hoeft niet per se om versproducten te gaan. In Geldermalsen worden veel andere producten verwerkt, zoals shampoo.

"Het kan ook heel erg per winkel verschillen", geeft de zegsvrouw aan. Volgens haar werd er maandagochtend vroeg bijvoorbeeld nog helemaal niet gestaakt op het distributiecentrum in Zaandam. Daardoor zouden winkels rond Amsterdam vooralsnog niet worden geraakt.

Nu al 500 stakers en het zal in de loop van de dag nog oplopen

Bij alle zes distributiecentra van Albert Heijn wordt komende dagen actiegevoerd, hebben de vakbonden aangekondigd. De staking begon zondagavond al onder parttimers. Vakbond FNV telde toen al zo'n 400 stakers, maandagochtend gaat het volgens FNV-bestuurder Shefania Sewbaks om 400 tot 500 mensen die het werk hebben neergelegd. En ze verwacht dat dit aantal in de loop van de dag nog verder oploopt.

Onderhandeling tussen FNV en Albert Heijn verlopen stroef

Inzet van de acties is een hogere loonsverhoging om de impact van de hoge inflatie voor het personeel te compenseren. FNV wil dat de salarissen in een jaar structureel omhooggaan met ruim 14 procent, maar Albert Heijn heeft een loonsverhoging van 8 procent voorgesteld. "We waren bereid om onze eis nog te laten zakken tot 10 procent", zegt Sewbaks. "Maar Albert Heijn voert ook nog andere verslechteringen door. Zo gaat de zondagstoeslag voor nieuwe medewerkers omlaag." ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

R. de Souverein
R. de Souverein24 apr. 2023 - 15:37

En natuurlijk is de opbouw van zo'n artikel op kassa weer krom. Jan en alleman: Staking? Waarom? Kassa: Lege schappen, aantal stakers oh en als bijna voetnoot laten we er nog maar ff (onvolledig) bij zetten waarom er gestaakt wordt. Overigens groot gelijk dat ze staken. Zelfs met die 14% zit je nog onder de inflatie. Die hebzucht altijd van die bedrijven die zijn vergeten dat ze er zijn om te voorzien in een behoefte vd mens en niet om alleen maar winst, meer winst, meer meer meer winst te maken. Eigenlijk zou iedere werknemer gewoon recht moeten hebben op een deel vd winst op basis van het aantal uren dat ze in het bedrijf gepompt hebben.

m.swinkels
m.swinkels24 apr. 2023 - 13:58

Uiteindelijk zullen de consumenten (dus ook de stakers) het gelag gaan betalen van deze stakingen en/of loonsverhogingen. Dus het is uiteindelijk snijden in eigen vingers.

Social
Social24 apr. 2023 - 13:52

Ja, letten op de eigen kleintjes hè. Mag dat wettelijk wel, de zondagstoeslag verlagen?

wim koelewijn
wim koelewijn24 apr. 2023 - 13:04

Geen last van. . . .kom er al geruime tijd niet....is vergeleken met een andere supermarkt,noem geen naam (?) ,die er tegenover zit, te duur !! (?) een merk opbak-aardappeltjes bij AH 1.99 bij (?) geen aanbieding,maar 1.29. . bij alle supermarkten,spinazie 450 gram..en bij AH 400gram ! en duurder !! enzo kan ik wel ff doorgaan...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!