Kassa

In augustus ook vluchten naar Caribisch Nederland

31-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen vlucht vliegtuig 1127
De komende maanden mogen reizigers vanuit Nederland naar Bonaire, Sint-Eustatius en Saba blijven vliegen. Dat geldt eveneens voor Duitsland, Frankrijk en België, maar Luxemburg valt af. De opleving van het coronavirus in het kleinste Benelux-land maakt een nieuw vliegverbod noodzakelijk, laat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) weten. 
Sinds het coronavirus in maart razendsnel de wereld over ging, is vliegen naar zogenaamde BES-eilanden vanuit bijna alle landen verboden. Het kabinet nam die maatregel afzonderlijk, omdat de eilanden als bijzondere Nederlandse gemeenten niet onder het Europees inreisverbod voor niet-Schengenlanden vallen. De eilanden moesten wel beschermd worden tegen de invoer van het virus. Het vliegverbod wordt nu met een maand verlengd tot 1 september, met uitzondering dus van Nederland en drie andere Europese landen. 

Maatregelen voor meer bezoekers

Door het wegblijven van toeristen missen de eilanden wel veel inkomsten. Daarom hebben ze maatregelen getroffen om geleidelijk meer personen toe te kunnen laten, laat Van Nieuwenhuizen weten aan de Tweede Kamer. De eilandbestuurders hebben de ruimte om aparte regels te maken voor bijvoorbeeld vakantiegangers en studenten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!