Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'In 2020 is de houten vloer duurzaam'

20-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hout-hakken_01.jpg
Consumenten die naar de bouwmarkt gaan om houten planken te kopen voor het leggen van een vloertje, hoeven zich in 2020 niet meer af te vragen of het hout wel duurzaam is geproduceerd. Dat is althans de bedoeling van de Green Deal die donderdag door een groot aantal brancheorganisaties, vakbonden en betrokken ministeries in Den Haag wordt ondertekend.
Green Deal
In 2020 moet al het hout dat in Nederland wordt verkocht en gebruikt duurzaam zijn geproduceerd. Dat wil zeggen afkomstig uit bossen die op verantwoorde wijze worden beheerd en geëxploiteerd, zonder dat natuur en milieu er al te veel onder te lijden hebben, legt directeur Paul van den Heuvel van de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) uit.
Als tussenstap geldt 2015, dan moet het percentage 85 zijn gehaald. VVNH, een van de initiatiefnemers van de Green Deal, verenigt 70 procent van alle Nederlandse importeurs van hout. ,,Zo'n 83 procent van het hout dat onze leden uit de hele wereld importeren is inmiddels duurzaam geproduceerd en als zodanig gecertificeerd'', zegt Van den Heuvel.
Met het ondertekenen van de Green Deal beloven partijen er alles aan te doen om de doelstellingen te realiseren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!