Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In 2012 moeten chocoladeletters 'groen' zijn

04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chocoladeletters_04.jpeg
Als het aan Oxfam Novib ligt, zijn er vanaf 2012 alleen nog maar duurzame chocoladeletters te koop. Demissionair minister Gerda Verburg van Landbouw zet donderdagmiddag haar handtekening onder een verklaring waarin cacaohandelaren, vakbonden, fabrikanten en supermarkten beloven om zich vol in zetten voor een eerlijk product. Oxfam Novib ziet de verklaring als een succesvol einde van de twee jaar durende Groene Sintcampagne.
De hulporganisatie kreeg de afgelopen jaren bijna alle grote partijen in de cacaobranche over de streep om het duurzame product aan te bieden. Zo beloven Hema, Albert Heijn, Jamin en fabrikant Mars om mee te werken met het verduurzamen van de productie en consumptie van cacao. ,,We verwachten dat ook supermarkten en cacaoverwerkers die nog niet getekend hebben, dit voorbeeld volgen'', zei Adrie Papma, directeur van Oxfam Novib.  Doel van de campagne is om de honderdduizenden kleine cacaoboeren uit met name Afrika een goede concurrentiepositie te verschaffen, zodat zij een eerlijke prijs voor hun product krijgen. Afgelopen jaar was 15 procent van de Nederlandse chocoladeletters van duurzame cacao gemaakt. Dit zijn 3,5 miljoen chocoladeletters op een totaal van circa 23 miljoen.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!