Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Illegale vakantieverhuur aan banden

04-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffer bagage 930x520
Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen om illegale vakantieverhuur van woningen te bestrijden.

Uniform registratiesysteem

Zo kan een uniform registratiesysteem voor vakantieverhuur soelaas gaan bieden. Gemeenten die voor zo'n systeem kiezen, kunnen gerichter optreden bij overtredingen van plaatselijke regels.

Juridische steun in de rug

Gemeenten kunnen verhuurders vragen om bij een advertentie op een platform een uniek registratienummer te vermelden. Met zo'n nummer krijgt de gemeente zicht op de verhuuradressen. Handhavers kunnen zo eerder ingrijpen bij illegale toestanden en overlast door vakantieverhuur.
Met de aanpak komt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ook tegemoet aan oproepen uit de Tweede Kamer. Onlangs bepaalde een rechter dat vakantieverhuur ten koste gaat van de woningvoorraad (woningonttrekking). Dat oordeel geeft gemeenten een juridische steun in de rug, aldus het ministerie. ANP

Meer over:

vakantieverhuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!