Kassa

Illegale e-sigaret te koop in Nederlandse winkels

  •  
02-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ecigarette-3576177_1920
De verboden Amerikaanse e-sigaret van het merk Juul wordt verkocht in Nederlandse winkels. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt zich zorgen over de verkoop van in de EU verboden e-sigaret. In de e-sigaret zit een vloeistof die bijna meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid nicotine bevat. Daardoor wordt de e-sigaret als zeer verslavend gezien.
Reinskje Talhout, tabaksexpert van het RIVM, zegt dat het gebruik van nicotinezouten in Juul opmerkelijk is. Door de zouten wordt het makkelijker om de damp van de e-sigaret te inhaleren, waardoor het product extra aantrekkelijk is voor beginners.

Ongeautoriseerd

Juul laat tegenover de Volkskrant weten op de hoogte te zijn van de illegale verkoop in Nederland en gaan het onderzoeken. "We willen benadrukken dat alle Juul-producten die nu in Nederland op de markt liggen, ongeautoriseerd zijn."
Momenteel werkt Juul aan een e-sigaret die voldoet aan de Europese norm van 20 mg nicotine per ml. In de VS bevat vloeistof 59 mg nicotine per ml.
Bron: Volkskrant/ANP

Meer over:

e-sigaret, juul
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!