Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ikea stopt met plastic wegwerpproducten

7 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
IKEA logo 930x520
De Zweedse woonwinkelketen Ikea gaat vanaf 2020 stoppen met plastic wegwerpproducten zoals rietjes, bordjes, bekertjes en tasjes. Verder is het bedrijf van plan de uitstoot van broeikasgas sterker terug te dringen en alleen nog maar hernieuwbare en gerecyclede producten te gaan gebruiken.

'Uitdaging voor de mensheid'

Volgens Ikea is klimaatverandering niet langer een verre dreiging, maar een zichtbare realiteit. ,,Het is een van de grootste uitdagingen voor de mensheid'', aldus 's werelds grootste keten van woonwinkels. Het bedrijf is onder meer van plan CO2 op te vangen en met toeleveranciers aan de slag te gaan om de uitstoot te reduceren. Uiteindelijk moeten alle producten zo ontworpen worden dat ze geschikt zijn voor recycling. Ikea is al bezig om volledig te draaien op hernieuwbare energie.
Vorige maand kondigde de Europese Commissie een plan aan om de strijd aan te gaan tegen plastic wegwerpproducten zoals wattenstaafjes en wegwerpbestek om zo zwerfafval in zee te verminderen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!