NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard

25 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuisbed_930x520_zorg
De IJsselmeerziekenhuizen zijn donderdagochtend failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek.
De IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart in Amsterdam kregen woensdag uitstel van betaling. Voor het Slotervaartziekenhuis is vooralsnog geen faillissement uitgesproken. In de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in onder meer Lelystad, Dronten en Emmeloord, liggen zo'n tweehonderd patiënten. 
MC Slotervaart maakte woensdagavond bekend dat er geen nieuwe patiënten meer worden opgenomen.

'Gecontroleerde afbouw'

Zorgverzekeraars stellen, onder aanvoering van het Zilveren Kruis, geld beschikbaar voor een ,,voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg" in het failliete ziekenhuis in Lelystad en de drie dito locaties in Dronten, Emmeloord en Urk. De vestigingen gaan dus niet meteen dicht, aldus een verklaring van het ziekenhuis in Lelystad.

Formeel ontslag

,,Hiermee ontstaat ook de mogelijkheid om te onderzoeken welke vormen van zorg in Lelystad en op de drie andere locaties behouden kunnen blijven", aldus een woordvoerder. De curatoren zullen alle medewerkers formeel ontslag aanzeggen en uitkeringsinstantie UWV zal de salarisbetalingen overnemen.

'Afkoelingsperiode'

De rechtbank heeft een 'afkoelingsperiode' van twee maanden afgekondigd. Schuldeisers mogen volgens de zegsman in deze periode goederen die hun eigendom zijn niet ophalen uit de vestigingen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!