Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'IJskaststicker helpt tegen voedselverspilling'

05-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koelkast.jpg
Als de ijskast op de juiste temperatuur staat afgesteld, blijft eten beter bewaard en hoeft er minder te worden weggegooid. Geef mensen daarom een sticker voor in de ijskast, die groen kleurt bij de goede temperatuur. Dat is een van de voorstellen die de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur doet om voedselverspilling tegen te gaan.
Verminderen
Volgens de raad weten de meeste mensen wel dat ze veel eten weggooien, maar weten ze niet hoe ze het moeten verminderen. Daarom is het tijd voor eenvoudige en toch slimme oplossingen, zoals het gebruik van maatbekers, keukenweegschaal en boodschappenlijstjes. Ook moeten supermarkten etenswaren in kleinere porties gaan aanbieden, aldus de raad.
Maatbekers
Kortgeleden deelden het Voedingscentrum en Albert Heijn 1 miljoen gratis maatbekers ('Eetmaatje') uit bij een pak rijst of pasta. Dat zijn twee gerechten waarvan mensen meestal te veel koken, waardoor er ook veel in de vuilnisbak belandt. Op de maatbeker staan geen gewichtstreepjes, maar portiestreepjes.
47 kilo
In 2015 wil Nederland 20 procent minder voedsel verspillen. Afgelopen jaar gooiden we per persoon 47 kilo voedsel weg dat nog prima te eten was. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!