Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

IJs onbetrouwbaar door starten bemaling

12-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4313348.jpg
In de Kop van Overijssel herstart het waterschap Reest en Wieden de bemaling. Het schap waarschuwt het ijs niet meer op te gaan, omdat door de bemaling zwakke plekken in het ijs ontstaan.
Dat meldde het waterschap maandag. Volgens de Unie van Waterschappen hebben meerdere waterschappen gewaarschuwd sowieso niet in buurt van stuwen, gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties te schaatsen. De Unie meldde dat meerdere waterschappen inmiddels hebben aangegeven de bemaling weer op te starten.
Het bemalen is her en der eerder gestaakt om de ijsgroei te bevorderen. Volgens de Unie hebben onder meer de waterschappen Rijnland, Velt en Vecht en Zeeuwse Eilanden bemaling deels stilgezet om de ijspret niet te bederven of om schade aan de gemalen door vorst te voorkomen.
Nu de dooi inzet, begint waterschap Reest en Wieden weer met het wegpompen van water. Afgelopen weekend stonden nog duizenden mensen op de schaats op de bevroren wateren in de Kop van Overijssel.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!