Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ietsje minder omzet Boekenweek

21-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4563930.jpg
De 74e Boekenweek verloopt prima. De boekhandels verwachten aan het einde, om zes uur zaterdagavond, vrijwel alle 968.000 Boekenweekgeschenken te hebben uitgedeeld. De klanten besteden dit jaar 1 tot 2 procent minder dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van de Stichting CPNB.
Het dierenthema Tjielp Tjielp - De literaire zoo heeft het goed gedaan. De voor deze Boekenweek uitgegeven 4e editie van Anton Koolhaas' verzamelde verhalen over dieren was in vijftien dagen uitverkocht. De 3e editie deed er vijftien jaar over. De 95.000 exemplaren van het Boekenweekessay Piep van Midas Dekkers waren ook snel uitverkocht. Tim Krabbé schreef het Boekenweekgeschenk Een Tafel vol Vlinders.
Het diner van Herman Koch, De verbouwing van Saskia Noort en De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano werden het meest verkocht. In de Bestseller60 staan onder andere Mijn leven als hond van Martin Bril, Vogels kijken van Kester Freriks, Het dierbaarste van Kees van Kooten, Het vertrek van de mier van Toon Tellegen en Medereizigers van Rudy Kousbroek.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!