Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Iets minder comazuipertjes opgenomen

21-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier_45.jpg
Het aantal kinderen dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis is opgenomen, is vorig jaar gedaald. Het is voor het eerst in jaren dat er niet meer, maar minder jonge comazuipers zijn behandeld. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.
'Goed nieuws'
Werden er in 2011 nog 762 jongeren onder de 18 opgenomen omdat ze veel te veel gedronken hadden, in 2012 waren dat er 710. Dat is bijna 7 procent minder. Nico van der Lely, kinderarts en fervent tegenstander van alcohol op jonge leeftijd, spreekt van goed nieuws. ,,Het betekent minder kinderen met een kans op hersenschade, aan alcohol gekoppeld letsel, seksueel misbruik en intellectuele schade.''
De gemiddelde leeftijd van de kinderen die opgenomen worden met een alcoholvergiftiging, ligt nog steeds rond de 15 jaar. Het jongste opgenomen comazuipertje in 2012 was 12 jaar.
Vanaf 1 januari volgend jaar gaat de minimumleeftijd voor alcohol omhoog naar 18 jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!