Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer studenten naar Vlaanderen

10 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
studenten-930x520
Het aantal Nederlandse studenten dat staat ingeschreven bij een Vlaamse hogeschool of universiteit is dit studiejaar met 4 procent gestegen tot 2060. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaamse ministerie van Onderwijs.
Studiefinanciering
In Vlaanderen werd rekening gehouden met een sterkere toename vanwege het veranderde stelsel van studiefinanciering in Nederland, schrijven Belgische media woensdag. De studiefinanciering is sinds vorig jaar geen gift meer, maar een lening. Het inschrijfgeld voor Vlaamse onderwijsinstellingen ligt aanzienlijk lager dan in Nederland, maar dat zorgt kennelijk niet voor een grote studentenstroom naar de zuiderburen.
Grootste groep
In totaal begonnen 48.325 studenten het jaar in het hoger onderwijs in Vlaanderen. Het aantal Nederlandse inschrijvingen steeg voor het vierde jaar op rij. De groep Nederlanders is groter dan alle andere buitenlanders bij elkaar. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!