Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Identiteitsfraude harder aangepakt

01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paspoort_NL_16.jpg
Identiteitsfraude kan voortaan harder worden aangepakt. Een wet van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) om deze vorm van fraude strenger te bestraffen, treedt donderdag in werking.
Identiteit
Het gaat om fraude met reisdocumenten, rijbewijzen, vreemdelingendocumenten of identiteitsbewijzen die toegang geven tot organisaties of diensten die van vitaal of nationaal belang zijn, zoals de nationale politie of de Tweede Kamer.
Ook kan worden opgetreden tegen fraude met persoonsgegevens waarmee iemand zich kan identificeren, zoals (combinaties van) naam, adres, telefoonnummer, accounts en nicknames.
Vingertoppen verminken
Verder pakt Opstelten personen aan die frauderen met biometrische identiteitsbewijzen met het doel daarvan bijvoorbeeld gebruik te maken om de identiteit van een ander te misbruiken. Het betreft bijvoorbeeld mensen die bewust hun vingertoppen verminken waardoor de afdrukken daarvan niet langer geschikt zijn als identificatiemiddel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!