Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ICT-debacle kost ziekenhuis 24 miljoen

18-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_bed_57.jpg
De schade die het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft geleden door de mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier is opgelopen tot ruim 24 miljoen euro. Maar vanwege een afspraak in het contract met de leverancier hoeft het Bossche ziekenhuis niet te rekenen op meer dan 1,5 miljoen euro schadevergoeding.
Softewareproject
In totaal vier ziekenhuizen ruziën met het Portugese softwarebedrijf Alert over de mislukking van het softwareproject. Het gaat behalve het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Zuid-Limburg.
Een woordvoerster van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vertelde woensdag dat de feitelijke schade is berekend. Het gaat bijvoorbeeld om noodoplossingen zoals opslag van dossiers en extra personeelskosten (bodes).
Profiteren
Alert is het niet eens met de berekening en zegt onder andere dat het ziekenhuis probeert te profiteren door kosten op te voeren voor een nieuw systeem dat wel aan de eisen voldoet.
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verloor eerder een rechtszaak over schadevergoeding maar kreeg deze week in hoger beroep gelijk. Het gerechtshof gaat tot een maximum van 1,5 miljoen euro beslissen over een schadevergoeding. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!