Kassa

IBM ontwikkelt 'menselijke chip'

19-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ibm_logo_goed_groot.jpg
De Amerikaanse computergigant IBM heeft prototypes ontwikkeld van een chip die de manier waarop het menselijke brein werkt nabootst. Uiteindelijk zou dat kunnen leiden tot machines die het vermogen van het brein evenaren om inzicht en begrip te verwerven.
"Belangrijke stap"
IBM sprak donderdag van een ,,belangrijke stap in de ontwikkeling van computers van rekenmachines tot leersystemen''. De nieuwe computers kunnen dan leren van ervaringen, verbanden leggen, hypotheses stellen en leren van hun eigen fouten. De chips verkeren nu nog in een experimenteel stadium.
Onderzoek
Volgens IBM, dat al sinds 1956 onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie, kunnen de chips ertoe leiden dat computers in staat zijn ingewikkelde informatie in zich op te nemen door middel van allerlei sensoren en dat vertalen in actie. Dan zou bijvoorbeeld een cognitieve computer die de wateren in de wereld in de gaten houdt, via sensoren allerlei informatie verwerken over temperatuur, druk, hoogte van de golven en op basis daarvan een tsunamiwaarschuwing kunnen uitgeven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!