Kassa

IATA ziet herstel vraag naar luxe tickets

15-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_001_13.jpeg
De vraag naar luxere vliegtickets voor de eerste- en business class herstelt onder aanvoering van de aanzwellende internationale handel. Dat heeft de brancheorganisatie voor de luchtvaart, International Air Transport Association (IATA) donderdag laten weten.
Het totaal aantal vervoerde passagiers lag in februari van dit jaar 6,8 procent hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar. Dat cijfer is opgebouwd uit een toename van 5,9 procent in het luxe segment en een stijging van 6,9 procent in de zogeheten economy class. De luxe passagiersklassen zijn het meest winstgevend voor luchtvaartmaatschappijen.
Ondanks de flinke stijging van het aantal duurdere tickets ligt het volume zogeheten 'premium tickets' nog altijd 16 procent lager dan de pieken die in 2008 werden bereikt. ,,Er is nog een lange weg te gaan voordat die niveaus bereikt worden, maar de daling is achter de rug. De weg omhoog is ingezet'', aldus IATA. Sinds het dieptepunt halverwege 2009 is de verkoop van duurdere tickets met 10 procent gestegen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!