Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

IATA wil actie EU tegen passagierstoeslagen

26-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Vliegtuig_930x520
De Europese Unie moet de regelgeving versterken om zo de stijgende passagierstoeslagen op luchthavens aan banden te leggen. Die oproep komt van de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Toeslagen verdubbeld

Volgens de IATA zijn de toeslagen die passagiers moeten betalen op luchthavens in de EU in de afgelopen tien jaar verdubbeld. Als die toeslagen in de periode 2006-2016 gelijk zouden zijn gebleven, had dat een prijsvoordeel van gemiddeld 17 euro per vlucht opgeleverd, wat weer goed zou zijn geweest voor 50 miljoen extra reizigers. Dat zou dan weer hebben gezorgd voor een economische impact van 50 miljard euro en het scheppen van 238.000 arbeidsplaatsen, becijfert de IATA.

Aanscherping regels

Door de regels voor luchthavens aan te scherpen kunnen de ticketkosten worden verlaagd, wat weer de vraag naar luchtreizen stimuleert en de concurrentiepositie van Europa versterkt. ,,Strengere EU-regels zijn nodig om te stoppen dat luchthavenmonopolies geld uit de zakken van reizigers kloppen om investeerders te belonen'', stelt IATA-topman Alexandre de Juniac. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!