Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Hypotheekverstrekkers durven rentes amper te verhogen'

07-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
hypotheek geld huis prijs

Hypotheekverstrekkers aarzelen nog altijd om de rentes aan huizenkopers te verhogen, ondanks de stijgende tarieven op de kapitaalmarkt. Dat zegt vergelijkingssite Rente.nl. De gemiddelde rentes op hypotheken blijven nog altijd dagen. Dat de prijs van een hypotheek niet ook stijgt, heeft volgens Rente.nl te maken met felle concurrentie.

Niet alleen banken bieden aan hun geld te laten renderen. Ook andere partijen, zoals beleggers en hypotheek, kiezen hiervoor. Vooral voor hypotheken met een rentevaste periode van dertig jaar dalen de rentes nog aanzienlijk. In april 2021 was de gemiddelde rente 1,66 procent. In mei lag het op 1,61 procent. Twaalf hypotheekverstrekkers waagden zich al aan een verhoging van de rente. Verder hielden 25 aanbieders de rente gelijk.

Onvermijdelijk dat hypotheekrentes weer gaan stijgen

De rentes op de kapitaalmarkten stijgen al maanden. Het gaat om markten waar langlopende leningen worden verhandeld. Normaal gesproken zijn de rentes die op deze markten worden gerekend van invloed op de rentes die huizenkopers moeten betalen voor hun hypotheek. Het is volgens Rente.nl echter onvermijdelijk dat de hypotheekrentes weer gaan stijgen.

De economische vooruitzichten zijn goed. Dat heeft te maken met de vaccinatiecampagnes, waarmee een einde van de coronapandemie in zicht komt. Als de economie ineens hard groeit, stijgt ook de inflatie. Dat duwt de rentes op de kapitaalmarkten verder omhoog.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!