Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hypotheekshop wil inzage in gegevens fiscus

10-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geld6_02.jpg
Hypotheekadviseurs moeten van de Belastingdienst inzage krijgen in de hypotheekgeschiedenis van doorstromers. Dan kunnen ze namelijk beter advies op maat geven, zo pleit De Hypotheekshop dinsdag.
Duizenden euro's
Huizenkopers hebben zelf niet altijd voldoende kennis in huis en de nodige papieren over eerder afgesloten hypotheken zijn vaak ook niet meer beschikbaar, legt het adviesbureau uit. Verkeerde of incomplete gegevens kunnen volgens De Hypotheekshop naderhand voor extra kosten zorgen bij controle van de fiscus. Het nadeel voor de huizenkoper kan oplopen tot een bedrag van duizenden euro’s.
Meer dan één huis
,,Als iemand al 20 jaar in hetzelfde huis woont met een volledige spaarhypotheek, is er niet veel aan de hand. Maar het wordt veel lastiger als een klant door de jaren heen verschillende relaties en huizen heeft gehad'', Hypotheekshop-directeur Lodewijk van der Heijden.
Tijd
,,Het kost tijd om de exacte bedragen en data in beeld te krijgen en om te controleren of delen hiervan nog voor een bepaalde tijd aftrekbaar zijn. De Belastingdienst kan deze gegevens relatief gemakkelijk boven water krijgen: ze moeten het immers later ook weer controleren.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!