Kassa

'Hypotheekrentes kruipen steeds meer naar elkaar toe'

06-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
283 keer bekeken
  •  
hypotheek geld huis prijs
De verschillen tussen hypotheekrentes voor diverse rentevaste periodes worden steeds kleiner, stelt hypotheekbemiddelaar De Hypotheker vast.
In de maanden maart en april gingen de hypotheekrentes in zijn algemeenheid iets omlaag.  De rente voor 30 jaar vast met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) ging het hardst omlaag en bedraagt nu 1,62 procent, meldt De Hypotheker. Als mensen kiezen voor een rentevaste periode van 20 jaar met NHG zijn ze slechts zo'n kwart procentpunt minder kwijt: 1,36 procent. Bij een rentevaste periode van 10 jaar met NHG is de rente nog slechts 1,03 procent.

Voorlopig nog geen stijging

Hoewel De Hypotheker een stabilisering ziet optreden, is er voorlopig nog geen sprake van stijgende rentes. Weliswaar kunnen de toenemende leningen van overheden zorgen voor stijgende rentes op dat vlak en loopt ook de inflatie op, maar dat laatste lijkt vooral door tijdelijke effecten gedreven. Daartegenover staat dat de Europese Centrale Bank (ECB) voorlopig nog veel geld in de economie pompt en dat de concurrentie op de hypotheekmarkt groot is, wat weer een drukkend effect op de rente heeft. ANP

Meer over:

hypotheekrente
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!