Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hypotheekrente stijgt licht in 2019

28-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hypotheek rekenmachine huis 930x520
De hypotheekrente van tien jaar of langer zal in de loop van 2019 licht gaan stijgen, verwacht De Hypotheker.
De hypotheekadviesketen wijst op het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB drukte lange tijd de lange rente omlaag door op grote schaal obligaties op te kopen, maar heeft aangekondigd eind dit jaar te willen stoppen met het opkoopprogramma. ,,Als de vooruitzichten van groei en inflatie aanhouden stopt de ECB haar opkoopprogramma per 1 januari, waardoor wij een lichte stijging van de langlopende rente verwachten eind 2019. Wij denken dat geldverstrekkers deze stijging, mits de markt dit toelaat, ook gaan doorberekenen in de hypotheekrente'', aldus Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker.

Geen haast

De korte hypotheekrente zal onder invloed van de lage inflatiedruk naar verwachting voorlopig stabiel blijven. De centrale bank maakt geen haast met het verhogen van de rente. De verwachting is dat pas in het najaar van 2019 een renteverhoging in beeld komt, aldus De Hypotheker. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!