Kassa

Hypotheekrente stijgt, einde nog niet in zicht

07-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld hypotheek huis
De laatste tijd stijgt de hypotheekrente weer en het lijkt erop dat er voorlopig geen einde aan komt. Volgens De Hypotheker komt dat door de aanhoudende onzekerheid op de financiële markten over de gevolgen van de coronacrisis.
Vooralsnog gaat het om een lichte stijging van de hypotheekrente. Bij een gemiddelde hypotheeklening met een 20-jaars rentevaste periode steeg de rente tussen medio maart en begin mei bijvoorbeeld van 1,97 naar 2,20 procent.

Impact nu nog klein

De impact van de crisis op de renteontwikkelingen is nu nog klein, zegt commercieel directeur Menno Luiten van De Hypotheker. Volgens Luiten kan dit gaan veranderen als de crisis voortduurt.
Er werd lange tijd verwacht dat de rentetarieven dit jaar op hetzelfde niveau zouden blijven, of zelfs iets konden dalen. Door de coronacrisis is dit beeld ingrijpend veranderd. Banken vragen over de gehele linie nu weer een hogere rente wanneer zij geld uitlenen aan bedrijven of gezinnen om het verhoogde risico te compenseren dat zij door de crisis lopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat7 mei 2020 - 13:54

Logisch was te verwachten dat de banken rentes die voor hen renderen onder reden van de corona verhogen, waarbij het ook was te verwachten dat rentes die voor de spaarders renderen onder dezelfde reden en daarom niet zo logisch niet verhogen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!