Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hypotheekrente na maanden van stijgingen iets gedaald

3 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld huis hypotheek (1127x634)
De hypotheekrente is na maanden van stijgingen iets gedaald. De gemiddelde hypotheekrente voor twintig jaar rentevast met NHG is momenteel 1,66 procent, meldt De Hypotheker. Volgens de hypotheekadviseur stond deze begin augustus nog op 1,69 procent.
Door de coronacrisis gingen de rentetarieven de voorbije maanden juist omhoog. Medio maart bedroeg het gemiddelde rentepercentage van de door consumenten meest gekozen rentevaste periode van twintig jaar nog 1,49 procent.

Toekomst 'ongewis'

Door de felle concurrentie tussen geldverstrekkers zijn hypotheekrentes al tijden historisch laag. Volgens De Hypotheker is de toekomst ongewis. "Zeker nu het aantal besmettingen weer oploopt, worden maatregelen in verschillende landen weer aangescherpt", legt de adviseur uit. Ook op macro-economisch gebied kunnen de brexit en de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China de stabiliteit in gevaar brengen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar