Kassa

Hypotheekrente daalt naar nieuw laagterecord

  •  
26-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
Geld hypotheek huis
De hypotheekrente heeft een nieuw laagterecord bereikt. In de eerste twee maanden van 2021 is bij vrijwel alle hypotheekaanbieders de rente gedaald, meldt De Hypotheker.
De 30-jarige hypotheekrente met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) daalde sterk, aldus de hypotheekadviseur. Die rente bedraagt nu 1,67 procent, aanzienlijk lager dan het oude record van 1,85 procent uit maart 2020.

Dalende lijn

Tijdens het begin van de coronacrisis steeg de hypotheekrente wat, maar sinds juli is er weer een dalende lijn ingezet. Dat heeft te maken met het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank, stelt De Hypotheker. Die daling zette dit jaar een versnelling in. "In januari en februari is de rente meer dan honderdvijftig keer verlaagd door geldverstrekkers, soms zelfs meerdere keren per verstrekker", aldus topman Michel van den Akker van de hypotheekadviseur.
Van den Akker denkt dat de rente nog wel even laag blijft. "Gezien de aanhoudende krapte op de huizenmarkt zal de concurrentie tussen geldverstrekkers groot blijven", geeft hij aan. Die zullen daarom genoegen nemen met kleine winsten op de verstrekte leningen. Door die concurrentie zal ook het verschil in rente tussen de verschillende rentevaste periodes kleiner worden, denkt Van den Akker.  ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!