Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hypotheekbezitters minder problemen met aflossen

03-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis koop huur woning hypotheek 930
Het aantal hypotheekbezitters dat problemen heeft met het betalen van de hypotheeklast, is flink afgenomen. Volgens het Bureau Kredietregistratie (BKR) waren er per 1 april bijna 86.000 mensen met een langdurige betalingsachterstand op hun hypotheek. Dat is 12 procent minder dan een jaar geleden.

Sinds 2015 dalende trend

Er is al sinds juli 2015 sprake van een dalende trend. Er zaten op het hoogtepunt toen nog ruim 113.000 mensen in de problemen. BKR schrijft de afname vooral toe aan het einde van de economische crisis en de afnemende werkloosheid in de afgelopen jaren.
Ook overheidsmaatregelen spelen een rol. Zo bouwt de overheid de hypotheekrenteaftrek versneld af waardoor de prikkel om maximaal te lenen kleiner wordt. ,,Door overfinanciering tegen te gaan en aflossen te stimuleren wordt de hypotheeknemer minder kwetsbaar. Ik verwacht dan ook dat de ingezette daling de komende periode doorzet'', zegt BKR-directeur Peter van den Bosch. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!