Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Hypotheekaanbieders zijn star bij aanvragen'

13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
- Veel hypotheekaanbieders zijn star bij aanvragen en bieden geen maatwerk voor klanten in gevallen waar dat wel mogelijk zou zijn. Daardoor grijpen met name starters en ouderen vaak mis bij hypotheekaanvragen, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) na onderzoek.

Banken bieden vaker maaktwerk

Van de 23 door VEH onderzochte geldverstrekkers bieden er 10 actief maatwerk voor klanten. Dat zijn vooral banken. Verzekeraars en nieuwe geldverstrekkers op de hypotheekmarkt laten het volgens het onderzoek vaak afweten.

'Niet flexibel om kosten te besparen'

Voor de nieuwe aanbieders op de hypotheekmarkt is het gebrek aan flexibiliteit een manier om kosten te besparen, beaamt een van die partijen volgens VEH. Er wordt gewerkt met snelle, deel geautomatiseerde aanvraagprocessen en daar past geen maatwerk in.
Overigens gaat het bij de de meeste partijen die wél maatwerk bieden voor aanvragen die niet in een standaard profiel passen mis in de informatievoorziening. Daardoor is het voor onafhankelijke hypotheekadviseurs lastig om vast te stellen of de aanvraag die hij voor een klant doet ook kans van slagen heeft, met hogere kosten als gevolg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!