Kassa

Hypotheek afsluiten: traditioneel bij de hypotheekadviseur, of lekker zelf doen?

07-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
hypotheek woning huis 930 x 520
Op internet zijn ze steeds meer te zien, aanbieders van 'execution only'-hypotheken. Daar kun je zelf, zonder advies van een hypotheekadviseur een hypotheek afsluiten, met de laptop op de bank. Of is het niet zo simpel?
Afsluitkosten lager
De afsluitkosten voor een 'execution only'-hypotheek zijn wel een stuk lager dan het bedrag dat een hypotheekadviseur in rekening brengt. Online kan het al voor 300 euro, bij de adviseur kan het best 10 keer zo duur zijn.
Hypotheekvormen
En waarom zou je nog advies nodig hebben? Vanaf 2013 worden meestal maar 2 hypotheekvormen verkocht, de annuïtaire en lineaire hypotheek. Dat komt omdat vanaf dat moment de hypotheekrenteaftrek alleen nog maar geldt als binnen een vastgestelde periode de hypotheek wordt afgelost met een minimumaflossingsbedrag per jaar. Dat is bij de annuïtaire en lineaire hypotheek het geval.
Populairder
Uit gegevens van het Hypotheken Data Netwerk blijkt dat die twee hypotheekvormen daardoor een stuk populairder zijn geworden. In 2012 gaat 23 procent van het totaalaantal hypotheekaanvragen om een volledig en gedeeltelijke annuïtaire of lineaire hypotheek. Een jaar later, met de nieuwe regels, ligt het aandeel van de twee vormen op 87 procent.
Als de keuze eigenlijk toch maar op twee hypotheekvormen neerkomt, kun je dan niet net zo goed lekker goedkoop online je hypotheek afsluiten in plaats van naar die prijzige hypotheekadviseur te gaan? Volgens aanbieders van 'execution only'-hypotheken is dat zeker voor een deel van de consumenten het geval. Kassa laat zien dat bij het afsluiten van een hypotheek in je eentje best wel wat komt kijken.
In de studio is Chris Oosterling aanwezig van Hypotheek24 . Hij legt de execution only methode uit en hoe en waarom zij het aanbieden.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Ruud_78
Ruud_789 okt. 2017 - 19:27

Wij hebben onze hypotheek afgesloten bij https://www.executiononlyhypotheek.com/. Die zijn nog iets goedkoper dan Hypotheek24. Als starter betaal je daar € 595,-

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!