Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Hypotheek aanpassen blijft onnodig duur'

29 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
hypotheek 930 520
Consumenten die hun hypotheek willen aanpassen, moeten daar vaak nog onnodig diep voor in de buidel tasten, concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Een aantal hypotheekverstrekkers heeft de kosten hiervoor fors verhoogd.
Zo vervijfvoudigde Nationale Nederlanden de kosten om een hypotheek ook op naam van een nieuwe partner te zetten. Vorig jaar bedroegen die kosten nog 385 euro, nu is dit volgens de bond 1995 euro. SNS ruilde het uurtarief van 125 euro (met daaraan een maximum van 2195 of 2245 euro) in voor vaste adviesbedragen die kunnen oplopen tot wel 2500 euro, becijferde de consumentenorganisatie.

Hypothekverstrekker

Ook worden klanten vaak onnodig op hoge kosten gejaagd doordat ze door de hypotheekverstrekker naar een dure tussenpersoon worden gestuurd voor simpele handelingen. Dat kan gaan om bijvoorbeeld het overzetten naar een lagere rente. ,,Voor dit soort simpele zaken is een tussenpersoon echt overbodig'', aldus de bond. ANP/Consumentenbond

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!