Kassa

'Huurverhogingen lossen scheefwonen niet op'

30-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huurhuis.jpg
Inkomensafhankelijke huurverhogingen hebben afgelopen jaren amper effect gehad op de doorstroming in de huursector. Volgens ING pasten de meeste sociale huurders met een hoger inkomen hun verhuisgedrag nauwelijks aan.
Onvoldoende geschikte woningen
De financiële prikkel om 'scheefwoners' uit hun huis te krijgen werkte vaak niet omdat er onvoldoende andere geschikte woningen te vinden zijn, constateert het economisch bureau van de bank.
Krom
Huurdersorganisatie de Woonbond vindt dat hurende middeninkomens onterecht de dupe zijn. ,,Het is krom dat de overheid probeert huurders met een bescheiden middeninkomen weg te pesten uit de sociale sector met enorme huurverhogingen, terwijl deze huurders vaak al forse huurprijzen betalen en ergens anders niet terechtkunnen'', aldus directeur Ronald Paping.
Huurverhogingen
De Woonbond stapte eerder al naar de rechter om namens honderdduizenden huurders het terugdraaien van huurverhogingen te eisen. Die zaak, waarin in oktober uitspraak wordt verwacht, draait om vermeende privacyschendingen. Verhuurders maken immers op grote schaal gebruik van inkomensgegevens van hun huurders. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

frans56
frans5630 aug. 2017 - 13:23

Verplicht verhuizen is beslist geen optie, immers iemand waarvan de pensioen gerechtigde leeftijd binnen niet al te veel jaren eraan zit te komen, die kan nu misschien wel een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning, maar de kans is erg aanwezig dat deze mensen, als de AOW en het pensioen in is gegaan,, deze mensen weer wel een inkomen hebben onder deze grens. En wat dan ???  Eenmaal in een huurwoning met een huurprijs boven de grens, betekend NOOIT meer huurtoeslag, ook niet meer als de AOW en dat lage pensioen is ingegaan. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!