Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huurverhoging woningcorporaties dit jaar rond 1,5 procent

09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_huur_woning_930x520
De huurverhoging per 1 juli komt dit jaar voor inkomens tot 41.000 euro uit op gemiddeld 1,5 procent, slechts 0,1 procent hoger dan de inflatie. Twee derde van de woningcorporaties zit op of onder het inflatieniveau van 1,4 procent. Een derde komt uit op een hogere huuraanpassing. Corporaties blijven daarmee ruim onder de maximaal toegestane huurverhoging van 3,9 procent, zegt de vereniging van woningcorporaties Aedes.
Woningcorporaties hebben zich bij de huurverhoging van dit jaar opnieuw gericht op het betaalbaar houden van de huur voor mensen met de laagste inkomens, concludeert Aedes na een enquête onder 180 corporaties.
In de Woonagenda hebben corporaties betaalbaarheid vastgelegd als een van hun belangrijkste speerpunten. In het Sociaal Huurakkoord spraken de corporaties met de Woonbond af de huren beperkt te verhogen. De stijging van dit jaar ligt onder die afspraken. ANP

Lees ook: Huren buiten de randstad stijgen flink

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

jobe005
jobe00510 mei 2018 - 15:00

Ook ik heb te maken met een huurverhoging van 0% met dank aan Woning Zuid (Limburg)

marshar
marshar9 mei 2018 - 16:15

Mijn huur wordt 3,4% hoger, en wordt altijd een stuk hoger dan de gemiddelde. Ymere, bedankt.

fredhannie
fredhannie9 mei 2018 - 15:06

Wij hebben ook weer een verhoging van in ons geval 3,9%, dit is de max voor de inkomensgrens waar wij invallen. Wie net boven die inkomensgrens zit betaalt gewoon weer liefst even 5,4 % bij deze uitbeners. Dit voelt des temeer oneerlijk daar de woning, door de woningcorporatie DUWO destijds is verkwanseld aan een niet al te bonafide vastgoedbelegger uit Vught. Alsof wij hieraan iets hebben kunnen doen. Nu is het uitponden ofwel hoogste huurverhoging die mogelijk is en geen onderhoud. In Amsterdam is de doorverkoop van honderden (soc.)huurwoningen destijds verboden maar hier in Den Haag kregen ze de kans om woningen door te verkopen aan dit vastgoedbedrijf. Hoe sociaal waren toen en zijn nu nog steeds veel corporaties, het ging/gaat alleen om het grote geld en de huurder is de pineut.

jan vis
jan vis9 mei 2018 - 13:24

Ja zelfs woningbouw verenigingen met 0% verhoging, lijkt weinig maar nu al voor het tweede jaar, prachtig toch. Jan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!