Kassa

Huurprijzen in een jaar met 2,5 procent gestegen

04-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis koop huur woning hypotheek 930
De gemiddelde huurprijs van woningen is in juli met 2,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.
Bij sociale huurwoningen van woningcorporaties bedraagt de prijsstijging 2 procent, terwijl woningen bij overige verhuurders 3,3 procent duurder zijn geworden. Dezelfde stijging is te zien bij vrijesectorwoningen.
 
Dat valt volgens het statistiekbureau te wijten aan een sterke toename van de consumentenprijzen. Voor gereguleerde huurwoningen is de maximale huurverhoging namelijk de stijging van de consumentenprijzen in het voorgaande jaar plus een inkomensafhankelijke toeslag.

Laagste huurstijging in Drenthe

Voor woningcorporaties mag de maximale toename van de huurinkomsten met maximaal 2,6 procent zijn. Bij het wisselen van bewoners steeg de huurprijs vorig jaar nog met 9,6 procent. Dit jaar is dat tot 8,2 procent beperkt gebleven. Hiervoor geldt geen limiet.
 
De huurprijzen zijn het minst toegenomen in Drenthe, dat al jaren de laagste huurstijging kent, en het meest in Amsterdam, gevolgd door Rotterdam, Den Haag en Utrecht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

cantate
cantate4 sep. 2019 - 23:27

Bij mij is de huur in juli 4,1 % gestegen !! (sociale huurwoning, wat is daar nog sociaal aan) 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!