Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Huurprijs vrije sectorwoning steden dit jaar iets gedaald'

13-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurhuis huren hypotheek woning 1127
De gemiddelde huur van een vrije sectorwoning is aan het begin van dit jaar met 2,4 procent gedaald. Woningplatform Pararius ziet voor het eerst dat er in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven sprake is van een daling van de huurprijs. Nieuwe huurders betaalden gemiddeld 16,34 euro per vierkante meter per maand.
De afwezigheid van expats wordt genoemd als een van de redenen voor de daling. In de hoofdstad worden de duurdere gemeubileerde woningen, met name in de binnenstad en Amsterdam-Zuid, minder snel verhuurd. Amsterdam kent al sinds het tweede kwartaal van vorig jaar een daling van de gemiddelde huurprijs. Per vierkante meter betaal je nu gemiddeld 21,76 euro.

Buiten steden nog wel stijging

De ontwikkeling  van de huurprijzen in Rotterdam is volgens Pararius vergelijkbaar met die in Amsterdam. Wel is het verschil tussen wijken nog groot. In de ene wijk stijgen de huren, terwijl in andere wijken sprake is van een daling. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is 15,20 euro.
In Utrecht betaal een nieuwe huurder gemiddeld 17,78 euro per vierkante meter. In Den Haag is dit 15,95 euro en in Eindhoven 14,08 euro. Bij de middelgrote steden is met name in de randstad sprake van een daling. Volgens Pararius is de rek er in de randstadsprovincies wel een beetje uit. Daarbuiten is nog veelal wel sprake van een stijging van de huurprijzen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!