Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huurders vaker ontevreden over woning

20 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
anp woning
De tevredenheid over de woning is onder Nederlandse huishoudens in de afgelopen jaren gedaald. Dat geldt vooral bij huurwoningen. De enquête van het CBS waaruit deze cijfers blijken, is gehouden onder bijna 68.000 Nederlanders.
De tevredenheid over koopwoningen is met 93 procent hoog, maar lager dan een jaar eerder, toen dit percentage uitkwam op 97 procent. Huurders zijn een stuk minder tevreden. Bijna 71 procent van de bewoners van een sociale huurwoning geven aan content te zijn. Bij particuliere huurwoningen is dit ruim 72 procent. Een daling van respectievelijk vijf en zeven procent.

Sfeervol

Huishoudens zijn onder andere minder gelukkig met de buitenruimte, zoals een tuin of balkon. Ook vonden minder huishoudens in 2018 hun woning over het algemeen sfeervol. Daarnaast zijn huurders minder te spreken over het onderhoud aan hun woning. Huishoudens vonden de indeling van hun woning in 2018 wel wat vaker geschikt dan in eerdere jaren.
Huiseigenaren in Rotterdam waren met 87 procent het minst te spreken over hun woning, in Den Bosch en Ede (97 procent) het meest. Voor huurders geldt dat de meeste tevreden bewoners zich met 79 procent in Amersfoort bevinden, en het minst vergenoegd zijn ze in Den Haag (62 procent).
In Nederland woonden in 2018 ongeveer 4,5 miljoen huishoudens in een koopwoning, 2,1 miljoen in een sociale huurwoning en 910.000 in een particuliere huurwoning. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

januitgroningen
januitgroningen20 sep 2019 - 13:14

Een prachtige foto ook! Uut Grunn. Dankjewel Kassa. Met een Pronkjewail, d'Olle Grieze ( De oude grijze = De Martinitoren) op de achtergrond.