Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huurder vaak in gelijk gesteld wegens servicekosten

4 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
huur woning huis flat appartement
3 op de 4 huurders die naar de Huurcommissie stappen wegens een te hoge afrekening van de servicekosten, krijgt gelijk. Gemiddeld levert dat ze 808,69 euro op, blijkt uit onderzoek van de Woonbond. Die bekeek de uitspraken die de Huurcommissie het afgelopen half jaar publiceerde.
Elk jaar moeten huurders uiterlijk 30 juni een afrekening van de servicekosten ontvangen van het voorgaande kalenderjaar. Verhuurders mogen voor servicekosten (zoals elektriciteit, gas of schoonmaakkosten van gezamenlijke ruimtes) alleen de werkelijke kosten in rekening brengen. Er winst op maken mag niet.

Niet eens worden over afrekening

"Het blijkt wel dat dit vaak fout gaat, als je kijkt naar de uitspraken", zegt Woonbonddirecteur Paulus Jansen. Wanneer huurder en verhuurder het niet eens worden over de afrekening, kan een huurder naar de Huurcommissie. Het hoogste verschil in het onderzoek was maar liefst 4008,71 euro. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!