Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Huurbeleid leidt tot ongelukken'

19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurhuis360210_02.jpg
De bonden roepen politieke partijen op om de geplande bezuinigingen niet alleen over de rug van huurders door te zetten. De Nederlandse Woonbond, FNV en FNV Bouw trekken samen op om duidelijk te maken dat het huidige kabinetsbeleid voor huurders ,,tot ongelukken leidt'', aldus een woordvoerder van de Woonbond maandag.
Volgens de bonden leidt het beleid tot een forse aantasting van de koopkracht van onder meer lagere inkomens, waaronder relatief veel huurders. ,,De koopkracht daalt door de economische situatie, terwijl de bezuinigingen leiden tot lastenverzwaringen'', aldus de drie bonden in een verklaring. ,,Denk aan de verhoging van de zorgpremies en de afbouw van de zorgtoeslag, bezuinigingen op de minimumuitkeringen en de kinderopvang.'' De bonden pleiten ervoor dat de huurtoeslag niet verder wordt gekort. Verder moet het kabinet afzien van het verhogen van de maximale huur en moet de sociale huursector bereikbaar blijven voor de lagere middeninkomens. De Tweede Kamer praat dinsdag met minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) over zijn plannen voor het huurbeleid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!