Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hulp bij overgewicht in basispakket

01-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dik buik vet 930
Mensen die iets willen doen aan hun overgewicht kunnen in de toekomst bepaalde vormen hulp vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld diëtisten en coaches worden toegevoegd aan het pakket, laat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) weten.

Leefstijlbegeleiding

,,Als je gezonder gaat leven maak je minder ziektekosten’’, zo redeneert Bruins over de toevoeging van de zogenoemde leefstijlbegeleiding. ,,Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes.’’

Vitamines niet vergoed

Bruins haalt zware soorten paracetemol die alleen verkrijgbaar zijn via de apotheek uit het basispakket. Ook bepaalde vitamines worden in de toekomst niet meer vergoed.
Met de maatregelen wordt zo'n 20 miljoen euro bespaard, aldus de minister. Een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg, erkent hij, ,,maar er komen nog heel veel meer druppeltjes''. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!