Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huizenprijzen stijgen in 2020 met 4 procent

10 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuut
huis_huur_woning_930x520
De doorsnee Nederlandse woning zal in 2020 zo'n vier procent aan waarde winnen, is de voorspelling van het Economisch Bureau van ABN AMRO. Vorig jaar namen de huizenprijzen met gemiddeld zeven procent toe.
Waar ABN AMRO iets behoudender is in de voorspelling, rekent makelaarsvereniging NVM dit jaar op een gemiddelde prijsstijging tussen de vier en zes procent.

Lagere prijsstijging

Volgens de sectorspecialisten van ABN AMRO zal deze lagere prijsstijging mede het gevolg zijn van een mindere steun van de economie. De economische groei zwakt volgens ABN AMRO dit jaar af naar één procent. Hierin zullen de strengere leennormen op de rem werken. Hoewel het tweede inkomen voortaan zwaarder meetelt, mogen gezinnen minder lenen op basis van hun inkomen.

Tekort van aanbod op huizenmarkt

Ook het tekort aan te koop aangeboden woningen op de huizenmarkt zal de huizenprijzen laten oplopen. Kopers hebben volgens de bank weinig te kiezen. Met name in het lage prijssegment is het woningaanbod zeer schaars. ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!