Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huizenprijzen steeds vaker crisis te boven

21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen amsterdam 930x520
De huizenprijzen in Noord-Holland hebben afgelopen kwartaal voor het eerst weer het niveau van voor de crisis bereikt. Ook in Den Haag, als laatste van de vier grote steden, zijn de huizenprijzen boven het topniveau van destijds uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
Hoogtepunt 
Met name in Amsterdam en omstreken gaat het al een tijdje weer hard met de huizenprijzen. Hierdoor is Noord-Holland de eerste provincie waar de prijzen de crisis te boven zijn. In vergelijking met het vorige hoogtepunt in 2008 waren de prijzen van bestaande koopwoningen in het tweede kwartaal van 2017 gemiddeld bijna 2 procent hoger.
De weg naar boven
Ook in de andere provincies is de weg naar boven ingeslagen. In alle twaalf provincies waren woningen de afgelopen drie maanden duurder dan een jaar eerder. De stijging was in Noord-Holland met 11,2 procent het hoogst. Met 3 procent deed Zeeland het het rustigst aan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!