NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huizenprijzen blijven stijgen

21 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
huissleutels 930
De huizenprijzen blijven in rap tempo oplopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn koopwoningen nu al een paar maanden duurder dan ooit. In juli moest gemiddeld 9 procent meer worden neergeteld voor een huis dan in dezelfde maand vorig jaar.
De prijsstijging in juli was daarmee zelfs iets groter dan in de voorgaande maanden. De gemiddelde verkoopprijs van een huis bedroeg bijna 291.000 euro. Sinds het dieptepunt in juni 2013 zijn de prijzen al met ruim 30 procent opgelopen. In mei dit jaar doorbraken de prijzen voor het eerst het vroegere recordniveau van augustus 2008.
Er worden de laatste tijd wel minder huizen verkocht. Cijfers van het Kadaster wijzen uit dat er in juli 19.580 woningen van eigenaar verwisselden. In de eerste zeven maanden van 2018 zijn 124.615 woningen verkocht. Dat is ruim 7 procent minder dan in dezelfde periode van 2017. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!