Kassa

Huizenprijzen bijna 5 procent gedaald

20-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_geld_06.jpg
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn vorige maand met 4,7 procent gedaald vergeleken met november vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendgemaakt.
De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is iets groter dan in de voorgaande maand, toen bestaande koopwoningen 4 procent goedkoper waren.
De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als eind 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.
Verkoop gestegen
Eerder deze week werd al bekend dat de verkoop van woningen in november met 7,6 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde 10.576 verkochte woningen, tegen 9833 een jaar eerder. In de eerste 11 maanden van dit jaar wisselden 94.631 woningen van eigenaar, een daling van 5,3 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. ,,De afgelopen vijf maanden echter is het aantal transacties wel telkens hoger dan een jaar eerder'', stelt het CBS.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!