Kassa

'Huizenkoper wantrouwt makelaar, hypotheekadviseur en bank'

28-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
Huizenbezitters en -kopers hebben bar weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft laten doen onder een representatieve groep Nederlanders.
Makelaars het slechtst beoordeeld
Maar 6 tot 8 procent van de ondervraagden heeft vertrouwen in de groepen professionals die ze tegenkomen bij het kopen of hebben van een eigen huis. Makelaars komen er het slechtst vanaf: het consumentenvertrouwen in die beroepsgroep is 5 punten gedaald ten opzichte van 2013.
Ter vergelijking: in verpleegkundigen heeft 85 procent vertrouwen, in huisartsen 77 procent, in politieagenten 51 procent. Politici staan er niet best op: zij genieten het vertrouwen van 10 procent van de Nederlanders en worden daarmee ruim ingehaald door onder meer journalisten, tuinmannen en cv-monteurs.
Onderaan de lijst bungelen bemiddelaars in energiecontracten (5 procent) en projectontwikkelaars (4 procent). ANP / VEH
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tijger1
tijger129 jul. 2017 - 13:53

Ik ben uiterst tevreden over mijn makelaar die mijn huis pas verkocht heeft. Petje af.

boris pasternak
boris pasternak28 jul. 2017 - 15:06

Uw voorbeeld komt me bekend voor, waar ik een soortgelijke situatie heb meegemaakt. Het is bij makelaars net als bij advocaten, er zit onvoorstelbaar veel kaf tussen dat koren. De kunst is vooraf de juiste te vinden, want anders kost het je bergen geld. Ook daar dienen systemen voor in het leven geroepen, opdat je een beeld krijgt van wat ze hebben gepresteerd, incl. alle plus- en minpunten, en beoordeeld door ervaringsdeskundigen, dus niet door de beroepsgroepen.

boris pasternak
boris pasternak28 jul. 2017 - 15:01

Die 10% vertrouwen in politici zal wel van hun eigen achterbannen komen, want in de harde praktijk (als je hun vrijblijvende kretologie even vergeet) blijken het naieve onbenullen zonder afdoende kennis van zaken, die slechts goed zijn voor tal van miljarden kostende debacles. In het journaille hoef je al evenmin vertrouwen te hebben, want die dienen hun broodheren, van links tot rechts. 'Onafhankelijk' dient onmiddellijk uit het vaderlandse woordenboek geschrapt te worden, want zonder betekenis.

harryromijn
harryromijn28 jul. 2017 - 13:55

Ik heb een mooi groot huis met een forse tuin, gelegen aan een 8 mtr brede beek. Toen mijn buurman zijn huis wist te verkopen ( € 790k) , die makelaar benadert voor een indicatie van de waarde van MIJN huis. Zijn uitspraak: zeker € 130k minder... denk eens aan € 640-670 K.Gelukkig heb ik lezen geleerd en weet de weg op Internet: een zo goed als hetzelfde huis in dezelfde stad recentelijk verkocht voor € 995k, waarbij onder MIJN huis een sousterrein zit van 185 mtr2 - 2.35 m hoog en 12 buitenramen met dag- en zonlicht van 1.10 m boven maaiveld + separate buitentrap.De Hypotheekbank gaat ook van meer dan € 850k uit. Vond het niet nodig om ook maar een telefoontje uit te geven voor een taxatie, kon hij via streetview al.De uitleg moet nog komen van die BEEDIGDE o.g. makelaar...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!