Kassa

'Huizenkoper kopschuw door discussie renteaftrek'

  •  
16-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1894613.jpg
De politieke discussie over afschaffing van de hypotheekrenteaftrek maakt potentiële huizenkopers kopschuw. Dit stellen de hypotheekadviseurs van De Hypotheker maandag op basis van een peiling op hun website.
Uit de peiling blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten in zijn koopwoning blijft zitten zolang in Den Haag over afschaffing wordt gesproken. ,,Praten over hypotheekrenteaftrek maakt mensen kopschuw'', aldus directeur Bas Millenaar van De Hypotheker.
Een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis bevestigt het beeld dat de hypotheekadviseurs schetsen. ,,Dit soort peilingen zie je altijd. Bij iedere verkiezing is het voorgekomen. Het is een heel erg beladen onderwerp.'' Volgens De Hypotheker leidt de kopschuwheid tot stilstand op de woningmarkt. Starters hebben moeite een huis te kopen, terwijl juist deze groep volgens de adviseurs nu mogelijkheden ziet op de woningmarkt.
Vorige maand kwam afschaffing van de hypotheekrenteaftrek weer bovendrijven in het politieke debat. Afschaffing werd genoemd als een van de langetermijnmaatregelen die de overheid kan nemen om de financiën op orde te houden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!