Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huismerkkaas PLUS is grootste Liegebeest

17-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kaas_03.jpg
De Goudse kaas van supermarkt PLUS is dit jaar het 'grootste Liegebeest', volgens organisatie Wakker Dier. En dit product is ook meteen het enige ‘liegebeest’, want de andere genomineerde "misleidende producten, uitingen of reclames op het gebied van dierenwelzijn'' beterden allemaal hun leven de afgelopen weken.
In de wei
De Kaas ‘won’ de trofee omdat de verpakking van hun kaas doet vermoeden dat de melk afkomstig is van een koe die in de wei loopt met haar kalf. Maar de koe heeft in werkelijkheid niet tot nauwelijks in de wei gelopen en de kalfjes worden direct na geboorte bij de koe weggehaald.
Geen klachten
PLUS laat in een reactie weten 'verbaasd' te zijn over de titel en zich er niet in te kunnen vinden. "In de drie jaar dat we deze verpakking hebben, is er nog nooit een vraag of klacht over dit onderwerp binnengekomen." De verpakking is volgens de supermarktketen "een knipoog naar de herkomst van kaas". PLUS zegt in een verklaring het erg jammer te vinden dat Wakker Dier de bevindingen niet vooraf met de supermarkt heeft besproken. "Deze mening hebben we met Wakker Dier gedeeld."
Succesvolst 
De andere oorspronkelijk genomineerden waren Jan Pannekoek, Coop, Valess, John West vispaté en Aldi roomboter, maar zij beloofden allemaal om goede stappen voor dieren te gaan ondernemen. "Jan Pannenkoek, Valess en John West verklaren bijvoorbeeld om te schakelen naar vrije-uitloopeieren. Dit is de meest succesvolle Liegebeestverkiezing ooit", aldus Wakker Dier.
CDA
Eerdere winnaars waren plofkipgebruikers McDonald's en Iglo, en het CDA. De partij zei dat "foie gras verantwoord is geproduceerd".
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!