Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huishoudens profiteren mee van koersherstel

29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beurs_01.jpg
Nederlandse huishoudens hebben het afgelopen jaar meegeprofiteerd van het herstel op de financiële markten. De waarde van de beleggingen in effecten, waaronder aandelen, steeg het afgelopen jaar met meer dan 20 miljard euro. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
Eind maart was de totale beleggingswaarde van Nederlandse huishoudens 98 miljard euro. Hiervan zat 25 miljard euro in aandelen, waarvan bijna 15 miljard euro in aandelen die zijn genoteerd in de Amsterdamse AEX-index. De AEX-beleggingen stegen het afgelopen jaar met ruim 5 miljard euro. Dit was vooral dankzij het goede beursklimaat. Na maanden met scherpe koersdalingen als gevolg van de financiële crisis, begonnen de financiële markten maart vorig jaar aan een sterke opmars. Sinds het dieptepunt in maart vorig jaar is de AEX-index, de Amsterdamse hoofdgraadmeter, bijna 80 procent opgelopen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!