Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huishoudens lenen ruim 1 miljard minder

11-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_16.jpg
Huishoudens hebben vorig jaar voor bijna 9,7 miljard euro aan nieuwe consumptieve kredieten afgesloten. Dat is 1,2 miljard euro minder dan in 2008 en het laagste niveau van de afgelopen 10 jaar, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
Consumenten waren het afgelopen jaar voorzichtig met lenen voor consumptieve doeleinden zoals auto's, meubels en elektronica. De teruggang was het sterkst bij de postorderbedrijven met een daling van 30,3 procent. Maar ook financieringsmaatschappijen, waaronder de merkgebonden autofinanciers, zagen de kredietverlening sterk teruglopen.
De aflossing op de opgenomen kredieten was ruim 700 miljoen minder dan in 2008. Vorig jaar werd bijna 6 procent minder afgelost dan in het voorgaande jaar. Vergeleken met de gemiddeld uitstaande schuld lagen ook de aflossingen in 2009 op het laagste niveau van de afgelopen 10 jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!