Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Huishoudens eindelijk meer te besteden'

11-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-stijging_04.jpg
Huishoudens krijgen dit en volgend jaar eindelijk weer iets meer te besteden. Dat zeggen economen van de Rabobank donderdag. Volgens hen gaat de Nederlandse economie langzamerhand weer profiteren van aantrekkende consumentenuitgaven.
Schulden afbouwen
,,Gezinnen zijn echter ook nog steeds bezig schulden af te bouwen, waardoor het tempo van de consumptiegroei laag ligt'', waarschuwt Rabo-econoom Theo Smid.
Groei economie 0,5 procent 
Rabobank rekent erop dat de Nederlandse economie dit jaar met 0,5 procent groeit en volgend jaar met 1,5 procent. De bank gaat er daarbij vanuit dat het conflict met Rusland niet verder escaleert.
Meer banen
Er komen ook weer meer banen bij, zodat de werkloosheid kan dalen. Met 7 procent blijft die dit jaar echter nog hoog. In de publieke sector, en dan met name de zorg, zullen door bezuinigingen nog banen verdwijnen. Voor volgend jaar voorzien de economen van Rabobank een werkloosheid van 6,75 procent, dus een lichte daling ten opzichte van dit jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!